1
2
3

Polityka Prywatności dotycząca przetwarzania danych osobowych oraz plików Cookies (ciasteczek) stosowanych przez stronę internetową www.budotex.pl, której właścicielem jest Przedsiębiorstwo Budowlane Budotex Sp. z o.o.

 

Szanowni Państwo,

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako „RODO”).

Szanując Państwa prywatność oraz w związku z powyższym rozporządzeniem, poniżej zamieszczamy podstawowe informacje na ten temat.

O jakich danych mówimy?
Dane osobowe czyli te, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym strony internetowej, serwisów partnerskich i innych funkcjonalności udostępnianych przez Przedsiębiorstwo Budowlane Sp. z o.o. oraz naszych Partnerów (lista poniżej), a także dane które wykorzystywane są do procesu realizacji zawartych umów oraz późniejszego zarządzania inwestycjami. Takimi danymi są m.in. imię, nazwisko, numer telefonu, adres email.

Do czego potrzebne nam Twoje dane?
Dane osobowe pozyskiwane od klientów i/lub kontrahentów służą zawieraniu i realizacji umów. Zależy nam również na:
• dopasowaniu konkretnej oferty mieszkaniowej i przekazywania informacji handlowej najbliższej Państwa preferencjom
• przesyłaniu reklamy dopasowanych do Państwa potrzeb i zainteresowań,

Kto może przetwarzać Twoje dane?
Administratorem Danych Osobowych (dalej Administratorem) jest Przedsiębiorstwo Budowlane Budotex Sp. z o.o. Państwa dane osobowe są przetwarzane przez administratora:

• w celu podjęcia działań przed zawarciem umowy oraz w celu realizacji umowy,
• na podstawie zgody – wyłącznie w celu wskazanym

Jakie długo będziemy przetwarzać i przechowywać Twoje dane?
Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania umowy oraz po zakończeniu trwania umowy w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, na czas zgodny z obowiązującymi przepisami prawa, a w przypadku sprzedaży i marketingu bezpośredniego do czasu cofnięcia przez Państwa zgody.

Jakie posiadają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody – w dowolnym momencie. W tym celu prosimy o kontakt mailowy na adres sekretariat@budotex.pl lub telefoniczny 71 78 66 530. Posiadają Państwo prawo do wniesienia skargi do GIODO/UODO.

Komu możemy przekazać Państwa dane ?

Państwa dane mogą być przekazane zaufanym partnerom Administratora na podstawie odrębnej umowy lub oświadczenia tj:

• Kancelaria Notarialna Karolina Drechny-Dolińska, Edyta Gołuchowska Notariusze spółka cywilna – podpisywanie umów deweloperskich oraz przenoszących własność dla klientów P.B. Budotex Sp. z o.o.

Państwa dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Profilowanie będzie polegało na ewentualnym zaproponowaniu Państwu produktów lub usług najlepiej dopasowanych, jednakże decyzje wiążące nie będą zautomatyzowane.

Gdzie mogę wyrazić lub cofnąć zgodę na przetwarzanie ?

W przypadku każdego kontaktu z Państwa strony (e-mail, telefon, wizyta w biurze sprzedaży, wizyta na targach nieruchomości lub dniach otwartych czy też w przypadku zapytania z zewnętrznych portali nieruchomości) będziemy prosić Państwa o wyrażenie zgód. Będzie się to odbywać za pomocą wysyłanych, osobnych wiadomości mailowych.
W każdym momencie możesz zrezygnować z udzielonej wcześniej zgody. Możesz to zrobić poprzez kontakt mailowy na adres sekretariat@budotex.pl lub telefoniczny 71 78 66 530.

Cookies

Informujemy, że niniejsza strona internetowa w celu sprawniejszego działania używa tzw. plików Cookies. Wchodząc na nią i korzystając z jej zasobów wyrażasz zgodę na zapisywanie przez stronę www.budotex.pl swoich ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na ich zapamiętywanie i wykorzystywanie przez nas, powinieneś zmienić swoje ustawienia w przeglądarce lub zrezygnować z korzystania z naszego serwisu.

Czym są Pliki Cookies (tzw. ciasteczka)?

Są to niewielkie pliki tekstowe, które mogą być zapisywane i przechowywane w przeglądarce użytkownika podczas wizyt w serwisach internetowych. Pliki Cookies są powszechnie stosowane, aby umożliwić serwisom internetowym poprawne działanie oraz dostarczenie właścicielom strony informacji o zachowaniach i preferencjach ich użytkowników.

W jakim celu przechowujemy i używamy pliki Cookies?

Pliki Cookies stosujemy w celu:

- sprawniejszego działania i wygodniejszego użytkowania serwisu przez Użytkownika

- najbardziej optymalnego dopasowania treści serwisu i naszych reklam do Twoich preferencji i zainteresowań

- zbierania anonimowych statystyk dotyczących m.in. Twojej lokalizacji, urządzenia, z którego łączysz się z Internetem, sieci komórkowej – statystyki te pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób Użytkownik porusza się po naszej stronie oraz pomagają w poprawieniu jej funkcjonalności i zawartości

Używając w ten sposób ciasteczek NIGDY nie identyfikujemy tożsamości Użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w plikach Cookies.

Jak długo przechowywane są pliki Cookies?

Przez nasz serwis stosowane są dwa rodzaje ciasteczek – sesyjne i stałe.

Ciasteczka sesyjne pozostają na Twoim urządzeniu tylko podczas korzystania z naszej strony. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu, jak sama nazwa wskazuje, na stałe lub na uprzednio ustalony czas. Możesz je też w każdej chwili usunąć w Historii swojej przeglądarki.

Używanie plików Cookies przez podmioty trzecie.

Korzystając z naszego serwisu możesz otrzymywać pliki Cookies od współpracujących z nami podmiotów trzecich, jak np. Google i Facebook oraz firm, które na nasze zlecenie przeprowadzają kampanie reklamowe w Internecie.

W jaki sposób można zmodyfikować ustawienia dotyczące plików Cookies lub je usunąć?

Obecne przeglądarki są ustawione na automatyczne przyjmowanie i zapisywanie ciasteczek. Każdy Użytkownik Internetu ma jednak możliwość zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak, aby pliki Cookies były blokowane w całości lub tylko wybrana ich część. Można również ustawić przeglądarkę tak by każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie, gdy ciasteczka są wysyłane do Twojego urządzenia.

Jednak, jeżeli zablokujesz stosowane przez naszą witrynę ciasteczka, może to spowodować nieprawidłowe działanie serwisu, np. nie będziesz w stanie odczytać wszystkich jego treści.

Jakim mieszkaniem jesteś zainteresowany?
do
Obecnie wybrano 0/5 obiektów
kliknij aby zobaczyć porównanie >
UMÓW SIĘ NA PREZENTACJĘ